top of page

Gezuar Shigjetar


Shigjetari (22 nentor - 21 dhjetor)


E fundit nga tre shenjat e zjarrit, Shigjetari dominohet nga Jupiteri "mbreti i Olimpit", një simbol i drejtësisë, mençurisë, njohurisë dhe së vërtetës.

Ky kombinim, midis elementit dhe planetit, i bën ata që lindin të shenjës të jenë të shoqërueshëm, entuziastë dhe të pajisur me një besim të palëkundur në mundësitë e tyre.

Shpirti i Shigjetarit përfaqësohet mirë nga simboli i tij i centaurit: një krijesë gjysmë kali, gjysmë njeriu e pajisur me dridhje dhe hark, gjithmonë në këmbë dhe plot aktivitet, me mendjen e tij vazhdimisht në galop, por e aftë të mos e harrojë kurrë objektivat konkrete.

Shigjetari lindi midis fundit të vjeshtës dhe fillimit të dimrit kur numri i orëve të dritës është minimumi, vjeshta do të mbarojë dhe dimri do të mbërrijë por vendas i shenjës nuk harrojmë se simboli i saj është zjarri , dhe funksioni i tij është pikërisht ky, për të ndriçuar errësirën.

Prandaj mireserdhe Shigjetar te na ngrohesh ditet e ftohta te dimrit.

Ditelindje te mbare!

20 visualizzazioni0 commenti

Post recenti

Mostra tutti

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page